MALZEMELER
2 orta boy
patates
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
50 gr tereyağ
2 çorba kaşığı un
tuz,kırmızı biber,nane
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
50 gr tereyağ
2 çorba kaşığı un
tuz,kırmızı biber,nane
HAZIRLANIŞI
Tereyağımızı tenceremize koyup eritiyoruz,
unumuzuda ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Kavurduğumuz unumuzun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz,daha sonra suyumuzuda ekleyip karıştırma işlemimize devam ediyoruz.
Patateslerimizi çiğden rendeleyip karışımımızın içine ilave ediyoruz, bu arada tuzumuzuda unutmuyoruz, kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha ocakta tutuyoruz.
Servis yapmadan önce bir tavada yağımızı ,kırmızı biberimizi ve nanemizi ekleyip yağımızı kızdırıyoruz.
Servis yapmadan önce çorbamızın üzerine resimdeki gibi yağımızı gezdiriyoruz.
Sıcak sıcak dumanı üstünde servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Kavurduğumuz unumuzun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz,daha sonra suyumuzuda ekleyip karıştırma işlemimize devam ediyoruz.
Patateslerimizi çiğden rendeleyip karışımımızın içine ilave ediyoruz, bu arada tuzumuzuda unutmuyoruz, kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha ocakta tutuyoruz.
Servis yapmadan önce bir tavada yağımızı ,kırmızı biberimizi ve nanemizi ekleyip yağımızı kızdırıyoruz.
Servis yapmadan önce çorbamızın üzerine resimdeki gibi yağımızı gezdiriyoruz.
Sıcak sıcak dumanı üstünde servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder