10 Ocak 2013 Perşembe

KIRMIZI BİBERLİ MARİNE PEYNİR



 1-KIRMIZI BİBERLİ MARİNE PEYNİR

İçindekiler

2 adet dolmalık kırmızı biber

2 adet çarliston biber

100 gram beyaz peynir

2 diş sarımsak

Zeyinyağı


Hazırlanışı

Biberler közlendikten sonra kabukları soyulup dilimlenir.
Sarımsak soyulup halka halka doğranır.
Küp küp doğranan beyaz peynir, sarımsak ve biberler karşık olarak kavanoza doldurulur.
Kavanoz ağzına kadar zeytinyağı ile doldurulup, buzdolabında 3 gün dinlenmeye bırakılır.
3 gün sonra afiyetle yenilir.
 
 
2-
8 adet kırmızı biber
- 4-5 dal taze soğan
- 1,5 sert beyaz peynir (rendelenmiş)
- 1 su bardağı ceviz (irice doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
- yarım çay bardağı maydanoz (kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Biberler fırında biraz diri kalacak şekilde közlenir, soğan hariç bütün malzemeler karıştırılarak iç hazırlanır. Biberler soğuyunca boyuna ikiye kesilir, çekirdekleri temizlenir. Peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar alınıp biberin geniş kısmına konulur, yaprak sarması gibi sarılır. Soğan dalları kaynar suya atılarak yumuşatılır, biberler taze soğanla bağlanır. Üzerlerine zeytinyağı gezdirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder