11 Ocak 2013 Cuma

ÜÇ RENKLİ SALATA


Malzemeler :
1 kg. patates,
3-4 orta boy havuç,
Yarım demek maydanoz,
Yarım demet taze soğan,
Orta boy mor lahanın yarısı

Patatesler haşlandıktan sonra ister rendeleyerek ister çatal yada ezici yardımıyla ezilir ve 3 parşaya ayrılır. Birinci parçaya önceden rendeleyip çok az sıvı yağda bir süre kavurduğumuz havuçlar karıştırılır. Biraz tuz ve limon ilave edilir. İkinci parçaya ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanlar ( isteğe göre dere otu da konulabilir) karıştırılır.Yeterince tuzu ve limonu ilave edilir.Üçüncü parçaya da robotta parçaladığımız mor lahanalar karıştırılır. Yeterince tuzu ve limonu ilave edilir. Daha sonra slikon bir kek kalıbına sırayla konur( ben teflon bir kek kalıbı kullandım. Kalıptan kolay çıkması için içine poşet serdim.) Sonra bastırarak iyice sıkışmaları sağlanır. Biraz beklettikten sonra kalıptan çıkartılır. Artık servise hazır.

AFİYET OLSUN.
İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt ve mayonezli sos dökülerek de servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder