Malzemeler:
1 su
bardağı nohut, 300 gr kuşbaşı et, 1,5 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı
tereyağı, 3 su bardağı
kaynamış su, tuz, dilerseniz süslemek için biraz
doğranmış maydanoz.
Yapılışı:
Nohutu bir gece öncesinden
tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan
sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün nohutu ve eti bir
tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar
pişirin. Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin.
Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri
ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın. Derin bir tencereye etleri ve
nohutları yayın. Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayınca
ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hâlâ bir
miktar su kalacaktır. Kapakla tencere arasına bir kâğıt havlu koyarak
emlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın. Dilerseniz Urfa
yöresinde olduğu gibi
tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve
yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder