1 Kasım 2012 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KAKAOLU KURABİYE

  • Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 su bardak   Pudra Şekeri
  • 1  adet Şekerli Vanilin
  • 1  adet  Hamur Kabartma Tozu
  • 250 gr yağ
  • 2yemek kaşık   Kakao
  • 1 çaybardak hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşık tozşeker
  • aldığı kadar un Hazırlanışı15.12.2010
    Eritilmiş yağın içine yumurta sarısı eklenir.ardından pudra şekeri, un, vanilya, kabartma tozu ve kako eklenir.kurabiye hamuru elde edilir.

    Diğer kapta hindistan cevizi, toz seker, yumurta akı karıştrırlır. Kakaolu kurabiye hamuruna içliköfte tarzında oyuklar oluşturulur içlerine hindistan cevizli karışımlar konur. hamurlar kapatılır ve tepsiye konur.180 derecede pişirilir.pişip servis tabağına konulduğunda isteğe bağlı olarak pudra şekeri üzerine dökülebilir.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder