4 Ocak 2013 Cuma
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler
250 Gr Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
Kahve Fincanı Hindistan Cevizi
1 Paket Kabartma Tozu
5 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta Akı
Yemeğin Tarifi
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elimizde yuvarlayın ve verdiğiniz şeklin yuvarlak olmasına dikkat edin.
Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanarak yağlanmış tepsiye hamurlarınızı dizin.
Fırın önceden ısıtılmadan tepsiyi fırına koyun. Hafif pembeleşinceye kadar pişirin ve soğudukdan sonra servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder