3 Ocak 2013 Perşembe
KAŞARLI İRMİK TATLISI
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 10dk
Yapması pişirmesi 10 dakika, tatlı krizine birebir gelen şipşak helva
Bu ölçüler yarım ölçü, 2 kişilik tatlı çıkıyor. Dilerseniz ölçüleri arttırabilirsiniz.
MALZEMESİ
Yarım yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Yarım su bardağı irmiği ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun.
İrmikleri kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu ve ardından şekeri ekleyip devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Kaynayıp koyulaşıp kıvamına geldikten sonra altını kapatın ve kaşarları ekleyin. Kaşarlar eriyene kadar karıştırın.
Sıcakken servis yapın, soğumadan tüketin.
Üzerini cevizle süsleyebilir, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder