4 Ocak 2013 Cuma

PİRİNÇLİ OMLET

Malzemeler

1 Çay Bardağı Pirinç
3 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
3 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz
1 Tutam Kekik
4 Su Bardağı Su, Tuz


Yemeğin Tarifi

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

22 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Çırpılmış yumurta, maydanoz, kekik, peynir ve 1 tutam tuzu karıştırın. Pirinci ilave edip karıştırarak teflon kalıba dökün.

Fırına verip 15 dakika pişirin. Üzerinin fazla kızarmamasına özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder