2 Ocak 2013 Çarşamba
SUCUKLUKURU FASULYE
2 su bardağı kuru fasulyeSucuk (1
kangal sucuğun 1/3′ünü kullandım, siz kendinize göre ayarlayınız)1 adet soğan2 adet yeşil biberYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberTuz
Kuru fasulyeler akşamdan ıslatılır. Islatılmış olan fasulyeler ertesi gün tencerede üzerini geçecek kadar su ile yarı haşlanır. (Fasulyeler tam pişmeyecek). Haşlanan fasulyeler süzülür..
Tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenir. Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış sucuklar da eklenir.. 6-7 dk sonra salça ve kırmızı toz biber ilave edilerek 5 dk kavrulmaya bırakılır. Ardından haşlanıp suyu süzülen fasulyeler ve 3-4 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edilir. Su miktarını göz kararı ayarlayınız. Kaynadıktan sonra tuzu ayarlanarak, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.
Afiyet Olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder