Mücver
Mücver malzemeleri (4 kişilik)
Bir kaba önceden haşlayıp soğuttuğunuz pirinci, kıymayı, tuzu, biberi, soğan suyu, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu, yumurtaları kırınız. İyice yoğurunuz. Orta büyüklükte yağda kızartınız. Sıcak sıcak servis yapınız. ----------------------- Sebzeli Sosis Malzemeler; * 1 paket sosis (380 gram) * 1 kutu konserve karışık sebze veya bezelye ve havuç konservesi * 2-3 adet patates * Kırmızı biber * Maydanoz Hazırlanışı; Geniş bir tencereye konservelerin suyunu döküp kaynama noktasına getirin. Patatesleri soyup büyük olanları ikiye bölün. Patatesleri tencereye koyup 3 dakika haşlayın. Suyun bir kısmını dökün. Sosisleri küçük parçalara bölün ve sebzelerle birlikte tencereye ekleyin. Kırmızı biber ekleyip pişirin. Üzerine maydanoz serpip servis yapın. --------------------- Mıhlama 2 kişilik – Hazırlama süresi : 2 dakika – Pişme süresi : 5 dakika Malzemeler; * 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * 1.5 su bardağı rendelenmiş dil peyniri * 1 tatlı kaşığı tulum peyniri * 1 tatlı kaşığı mısır unu * 1 tatlı kaşığı tereyağı * 1 fincan su Hazırlanışı; 1. Mısır ununu yarım tatlı kaşığı tereyağında kavurun. Dil peyniri, kaşar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. 2. Hazırladığınız karışıma 1 fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. 3. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Peynir karışımını, macun haline geldikten sonra tavada erittiğiniz tereyağının üzerine dökün. 4. Sıcak olarak servis yapın. -------------------------- Yumurtalı Patates Malzemeler; * 2 adet orta boy patates * 1 adet küçük boy domates * 1 adet yeşil biber * 2 adet yumurta * Sıvı yağ, tuz, pul biber, karabiber… Hazırlanışı; Patatesleri soyalım, küçük küpler halinde doğrayalım. Domates ve biberi yemeklik doğrayalım. Patates ve biberleri mümkün olduğunca az yağda aynı anda kızartalım. Patates ve biberler kızardıktan sonra üzerine domatesleri ekleyelim ve karıştıralım. Ayrı bir tabağa yumurtaları kırıp, tuz (1 çay kaşığı olabilir) ekleyerek çırpalım. Çırptığımız yumurtayı tavaya yavaş yavaş ekleyelim. Eğer başta çok yağ koyduysanız yumurtayı eklemeden önce fazla yağı almalısınız. Yumurtalar da piştikten sonra tabaklara koyalım. İsteğe göre karabiber, pul biber ekleyelim. Afiyet olsun. |
3 Ocak 2013 Perşembe
KAHVALTI TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder