Malzemeler:
300
gr dana eti
2
adet patates
2
adet havuç
3-4
adet sivribiber
1
adet kırmızıbiber
1
paket mantar
4
domates
Yoğurt
Taza
kekik
Tuz,karabiber,kırmızıbiber,pulbiber,kekik
Sıvıyağ
Hazırlanışı: Patates
ve havucu soyup küp bir şekilde doğrayın.Kırmızıbiber,yeşilbiber ve mantarı
doğrayın ve hepsini fırın tepsisine koyun. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile
karıştırın. Biraz taze kekip ekleyip karıştırın.Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında pişirin.
Eti doğrayın.Biraz
sıvıyağ dökmüş olduğumuz bir tavada etleri pişirin.Pişmesine yakın
tuzu,baharatları ve kekiği ekleyin.
Fırında
pişen sebzeleri servis tabağına alın.Çırpılmış
yoğurdu sebzelerin üzerine dökün. Soyulmuş domatesleri iri bir şekilde doğrayıp
sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavurun. Yoğurdun üzerine domatesleri koyun.
Domateslerin üzerine etlerimizi dizip servis yapın.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder