MALZEMELER
1 paket margarin 1 tatlı kaşığı
karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kağşığı
karbonat 1 fincan sirke Un 1
yumurta Susam
HAZIRLANIŞI
Yumurtanın sarısıyla beyazı
ayrılır.Yumurtanın sarısı diğer bütün malzemelerle birlikte karıştırılır.Un ise
alabildiğince konulur. Hamur hazırlandıktan sonra çeşitli şekiller verilerek
üstü önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır.Bu işlemler bittikten sonra fırına verilir.
BASİT KURABİYE |
MALZEMELER:
250 gr.
margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma
tozu 1 paket vanilya Alabildiğine un
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi
yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun.Hazırladığınız hamurdan, ceviz
büyüklüğünde toplar yapın.Bu toplardan alarak uzunlamasına yuvarlayın.175 derece
fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
ÇATAL |
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı
sıvı yağ 3 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 200 gr. yumuşak
margarin 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tuz alabildiği kadar
un yumurta sarısı çörek otu (arzuya
gore)
HAZIRLANIŞI
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu,
tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline
getirin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İstediğiniz
şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 200 derece
fırında altın sarısı gibi kızartın. |
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder