14 Aralık 2011 Çarşamba

ACILI KURABİYE

MALZEMELER

1 paket margarin
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kağşığı karbonat
1 fincan sirke
Un
1 yumurta
Susam

HAZIRLANIŞI

Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.Yumurtanın sarısı diğer bütün malzemelerle birlikte karıştırılır.Un ise alabildiğince konulur. Hamur hazırlandıktan sonra çeşitli şekiller verilerek üstü önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır.Bu işlemler bittikten sonra fırına verilir.
BASİT KURABİYE
MALZEMELER:

250 gr. margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğine un


YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun.Hazırladığınız hamurdan, ceviz büyüklüğünde toplar yapın.Bu toplardan alarak uzunlamasına yuvarlayın.175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
ÇATAL
MALZEMELER

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
200 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
yumurta sarısı
çörek otu (arzuya gore)

HAZIRLANIŞI

Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 200 derece fırında altın sarısı gibi kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder