17 Aralık 2011 Cumartesi

CANTIK


CANTIK (Bursa)
Cantık > Bursa - Yöresel Yemekler
Malzemeler:
Bir çay bardağı süt,
bir çay bardağı sıvıyağ,
bir çay bardağı su,
aldığı kadar un,
bir paket maya,
bir tutam tuz,
bir çay kaşığı şeker,
bir tutam pul biber ve karabiber,
250 gram kıyma,
bir adet soğan,
bir yumurta


Yapılışı:
Süt, sıvıyağ, su, un, maya tuz ve şekeri karıştırarak bir hamur yapın
Bir saat kadar mayalandırın, yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak bir biçimde açın, üzerine, soğanı rendeleyerek kıyma ile karıştırdığınız harcı yayın, harca tuz karabiber ve biraz da pul biber ekleyebilirsiniz Elinizle bastırın, kenarlarına yumurta sarısı sürün, biraz da tepside mayalandırın, fırında yarım saat pişirin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder