CANTIK (Bursa)
Malzemeler:
Bir çay bardağı süt,
bir çay bardağı sıvıyağ,
bir çay bardağı su,
aldığı kadar un,
bir paket maya,
bir tutam tuz,
bir çay kaşığı şeker,
bir tutam pul biber ve karabiber,
250 gram kıyma,
bir adet soğan,
bir yumurta
Yapılışı:
Süt, sıvıyağ, su, un, maya tuz ve şekeri karıştırarak bir hamur yapın
Bir saat kadar mayalandırın, yumurta büyüklüğünde
parçalar kopararak elinizle yuvarlak bir biçimde açın, üzerine, soğanı
rendeleyerek kıyma ile karıştırdığınız harcı yayın, harca tuz karabiber ve
biraz da pul biber ekleyebilirsiniz
Elinizle bastırın, kenarlarına yumurta sarısı sürün,
biraz da tepside mayalandırın, fırında yarım saat pişirin
.
Malzemeler:
Bir çay bardağı süt,
bir çay bardağı sıvıyağ,
bir çay bardağı su,
aldığı kadar un,
bir paket maya,
bir tutam tuz,
bir çay kaşığı şeker,
bir tutam pul biber ve karabiber,
250 gram kıyma,
bir adet soğan,
bir yumurta
Yapılışı:
Süt, sıvıyağ, su, un, maya tuz ve şekeri karıştırarak bir hamur yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder