KOLAY PİZZASI (TEFLON TAVADA)
Malzemeler:
Hamur İçin :
Üzeri İçin :
Hamur için gerekli tüm malzemeler bir kap içerisinde kaşık yardımı ile karıştırılır. Kek hamurundan az daha yoğun bir karışım elde edilir.Teflon tava margarin ile yağlanır.İçine hamur karışımı bir kaşık yardımı ile düzeltilerek yayılır.Üzerine ketçap sürülür.En son olarakta pizza için gerekli malzemeler küp küp doğranarak salçalı sosun üzerine yerleştirilir.tavanın kapağı kapatılarak 2 dakika harlı ateşte daha sonra çok kısık ateşte altı pişene kadar pişirilir.
| |||||
LAHMACUN Malzemeler ; 4 kişi için 4 tane Mayalı Ekmek Hamuru 250 gr Yağlı Kıyma 4 adet ince doğranmış Kuru Soğan 1 adet Domates 1 yemek kaşığı Salça 10 dal Maydanoz 1 yemek kaşığı Tereyağ Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber Çiğ Kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, domates, maydanoz, tereyağ, tuz, karabiber, kırmızı biber, biber salçası karıştırılarak iç hazırlanır. Ekmek Hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve un serperek oklava ile açılır. Kıyması yayılır. Orta Isılı Fırında pişirilir. Sıcak servis yap. |
14 Aralık 2011 Çarşamba
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder