14 Aralık 2011 Çarşamba

ET YEMEKLERİ




Çoban kavurma
Malzeme :

1 kg. kuzu eti, 200 gr.
5-6 adet çarliston biber,
2 orta boy domates,
3 orta boy soğan,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Kekik,
Tuz,
Karabiber

Yapılışı :

Öncelikle kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.Bir tavanın içerisine sıvı yağı kızdırıp içine etleri koyun ve suyunu çekene kadar kavurun.İnce ince doğranmış soğanları içerisine atıp,soğanlar pembeleşinceye kadar beraberce kavurun. Daha sonra mantar ve biberleride incecik doğrayarak içerisine atıp kavurun.Etler yumuşayınca küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyip yaklaşık 7-8' kadar orta hareli ateşte pişirin.Ateşten indirdikten sonra servis yapabilirsiniz...

afiyet olsun



 KOLAY PİZZASI (TEFLON TAVADA)
Malzemeler:
Hamur İçin :
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1.5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
Üzeri İçin :
  • 2 çorba kaşığı ketçap veya ½ çorba kaşığı az su ile ezilmiş salça
  • 2 domates
  • 1 çarliston biber
  • 4-5 sosis
  • Zeytin
  • Kaşar rendesi
Hamur için gerekli tüm malzemeler bir kap içerisinde kaşık yardımı ile karıştırılır. Kek hamurundan az daha yoğun bir karışım elde edilir.Teflon tava margarin ile yağlanır.İçine hamur karışımı bir kaşık yardımı ile düzeltilerek yayılır.Üzerine ketçap sürülür.En son olarakta pizza için gerekli malzemeler küp küp doğranarak salçalı sosun üzerine yerleştirilir.tavanın kapağı kapatılarak 2 dakika harlı ateşte daha sonra çok kısık ateşte altı pişene kadar pişirilir.



Et sote
Malzeme :

Yarım kg. sotelik et,
1 orta boy soğan,
2 orta boy domates,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 adet sivribiber,
Kekik,
Karabiber,
Tuz

Yapılışı :

Bir tavanın içerisine soğanları rendeleyip,sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.Sotelik eti ilave edip kavurmaya devam edin.İnce doğranmış domatesleride ekleyerek kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar kaynatın.Daha sonra doğranmış sivribiberleri ilave edin ve karıştırın.Sonra iki su bardağı su koyarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.Bu arada tuzunu,karabiberini ve kekiği ilave edin.Etler iyice yumuşayınca ateşten alıp servis yapın...



LAHMACUN
Malzemeler ; 4 kişi için

4 tane Mayalı Ekmek Hamuru

250 gr Yağlı Kıyma

4 adet ince doğranmış Kuru Soğan

1 adet Domates

1 yemek kaşığı Salça

10 dal Maydanoz

1 yemek kaşığı Tereyağ
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber
Çiğ Kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, domates, maydanoz, tereyağ, tuz, karabiber, kırmızı biber, biber salçası karıştırılarak iç hazırlanır.
Ekmek Hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve un serperek oklava ile açılır. Kıyması yayılır. Orta Isılı Fırında pişirilir. Sıcak servis yap.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder