14 Aralık 2011 Çarşamba

ZÜLBİYE AFYON YEMEĞİ UNUTULAN

1 kilo et,
Limon suyu
Maydanoz
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
10-15 Arpacık soğan
1 kaşık salça
1 yemek kaşığı yağ
2 bardak sıcak suyu

Etler limonsuyu,karabiber,maydanoz ve zeytinyağı'da en az 3 saat bekletilecek.
Terbiye edilen et kısık ateşte uzun süre pişirilecek.Pişene etlere tavada kavrulmuş salça ilave olacak.Daha sonra toprak tavaya alınacak içine arapacık soğanlar başları kesilmiş ayıklanmış ve bütün şekilde konacak. 2 bardak suyu ilave edin.Fırında özellikle mahalle fırınında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder