16 Aralık 2011 Cuma

İÇECEKLER

  SICAK ÇİKOLATA
 3 bardak süt

• 1-3 bardak dolusu rende çikolota
• 1 yemek kaşığı şeker
• 1 adet yumurta

Sütü bir tencerede ısıtın.İçine çikolata şeker ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin. Başka bir kapta yumurtayı kırın ve iyice çırpın sonrada tencereye ekleyin.

Karışımı köpükleneninceye kadar ısıtın ama fazla kaynamamasına dikkat edin.Sonra mikserle çırpın ve bardaklara boşaltın.Artık sıcak çikolatamız servise hazır.

ÇİLEK KOKTEYLİ

1 çay bardağı greyfurt suyu
• 1 yemek kaşığı konsantre çilek şurubu
• 4 tatlı kaşığı taze çilek püresi
• Maden suyu

Greyfurt suyu, çilek şurubu, çilek püresi ve buzu karıştırın. Bardağa doldurup üzerini maden suyu ile tamamlayın.

                      KOKTEYL
  • 2 soyulmuş elma
  • 1 portakal
  • 1 fincan nar
  • 3 çilek
  • renklendirici



2 elmayı syup suyunu çıkarınız,portakalında suyunu elmaya karıştırınız,çilek suuynuda üstüne ekleyiniz ve ardından narı ayıklayıp içine atınız ve katkısız renklendirici katınız .
             LİMONATA
12 adet limon
• 6 çorba kaşığı şeker
• 1 su bardağı su
• Limon dilimleri

Şekeri 1 su bardağı suda eriyene kadar kaynatın. Sonra soğumaya bırakın.

Limonların suyunu sıkın. Kaynatıp, soğuttuğunuz şekerli suyu limon suyuyla birlikte karıştırın. Üzerine yeterince soğuk su ekleyin.

Limonatayı doldurduğunuz bardakların kenarına birer dilim limon taktıktan sonra servis yapın.

                           LOHUSA ŞERBETİ
Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır. ½ Kg Lohusa Şekeri 5 su bardağı Toz Şeker 15 adet Karanfil 3-4 Kabuk Tarçın 15-20 bardak Su Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir. Lohusa şekeri İstanbul'da Mısır Çarşısında ve diğer yerlerde şekercilerde satılır. Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir. Afiyet olsun......

Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir. Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.
          NESCAFELİ FRAFE
1 çorba kaşığı nescafe
• 1 su bardağı soğuk süt
• 1-2 çorba kaşığı toz şeker
• 7-8 buz küpü

Nescafe, şeker ve soğuk sütü blendırda karıştırın. Buz küplerini kırarak küçük kristaller haline gelmelerini sağlayın.

Karıştırdığınız sütlü nescafeye buzları ilave edin. Hemen servis yapın.
            ŞEFTALİ KOKTEYİ
2 şeftalinin suyu
• 2 top hindistancevizli dondurma
• 1 tatlı kaşığı frenk üzümü kreması (creme de cassis)

Şeftalileri yıkayın. 4 adet buzu blendırda kırın. Şeftalilerin suyunu sıkıp, 1 top hindistancevizli dondurmayla birlikte buzlara karıştırın.

Bardağa doldurup, üzerine 1 top hindistancevizli dondurma koyun. Üzerine frenk üzümü kreması dökerek servis yapın.
           VANİLYALI MİLSHAKE
1 top vanilyalı dondurma
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 su bardağı süt
• Biraz krem şanti

Vanilyayı sütün içine katın. Blendıra dondurmayla birlikte koyup, karıştırın. Üzerine krem şanti sıkarak servis yapın.
                     NAR SUYU
Malzemeler,
  • 2 kg. Nar
  • 2 su bardağı su
  • 1 kg. şeker
  • 1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı,

  • Narlar temizlenir. Bir tencereye konulur.
  • Su ilave edilip kaynatılır.
  • Kaynatılan nar taneleri tel süzgeçten ezilerek geçirilir.
  • Nar suyuna şeker ilave edilerek tekrar kaynatılır.
  • Bu esnada yarım limonun suyu ilave edilir.




       SALEP

MALZEME:





Salep (2 tatlı kaşığı - 10 gram)
 




Şeker (2,5 yemek kaşığı - 25 gram)
 




Süt (4 su bardağından biraz az - 750 gram)




Salep ve şekeri tencereye koy ve karıştır.Karışıma azar azar sütü ilave et.Koyulaşıncaya kadar
karıştırarak kısık ateşde pişir.Fincanlara koy tarçınla servis yap.

                    BUZLU VİŞNE SUYU

1 kg vişne
1 kg şeker
2 litre soğuk su
1 kaşık limon suyu

Vişneleri yıka ,saplarını çıkar.İistirden elinle ez.Suyunu çıkar .Buzdolapda birgün beklet.
Ezilmiş vişneleri  tencereye koy.Şekeri ekle.Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekle.
Köpüklerini al.Tülbentten süz.Tülbentte kalan Karışı tekrar ez.2 litre soğuk su ilave et.Tekrar süz.
Bu karışımı şişelere koy.Buzdolapda Muhafaza et.Servise sunarken buz ve taze nane ile sun.

         HİBİSKÜS ŞURUBU
150gr kabuk tarçın
50 gr karanfil
50 gr öğütülmüş zencefil
20 gr hibiskus
10 gr tane karabiber
1 kg şeker
2 litre su
karışımı yavaş ateşte 3-4 saat kaynatın,soğunca bir tülbetten süzün, şurubunuz hazırdır,sıcak ya da soğuk suyla seyrelterek içiniz.

Hibiskus hücre rejenerasyonu için çok faydalı bir bitkidir. Ölü hücreleri yenileyicidir.
*Yaşlanmayı geciktirir ve bedendeki ve ciltteki ölü hücreleri yeniler.
*Özellikle koyu kırmızı renkte olan hibiskus bitkisinin çayı çok güçlü antioksidan maddeler içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Kandaki şekeri düzenler.
*Yüksek tansiyona bitkisel çözüm tedavisi sunar, tansiyon düşüren bitkiler arasındadır.
*Grip ve öksürükte nefes açıcı olarak kullanılmaktadır.
*Böbrek iltihabına iyi gelmektedir.
*Kireçlenmeyi önleyicidir.
*Hibiskus iyi kolesterolü yükseltir, kötü kolesterol oranını düşürür.
*Soğuk algınlığında veya ateş düşürücü olarak yardımcıdır. Bu durumlarda, hibiskus çayını günde bir-iki defa hazırlayıp içmek faydalıdır.
*Damar sertliği (atherosklerozis) şikâyeti olanlar için mükemmel bir yardımcıdır.
*Yüksek miktarda C vitamini içermektedir.
*Hibiskus’tan yapılan çay hem antiseptik hem de antibakteriyeldir.

            KARIŞIK MEYVE ŞERBETİ
Malzemeler:
• 1 çay bardağı kurutulmuş meyve
• 1 çay bardağı kurutulmuş kuş üzümü
• 1 adet limonun suyu
• 1 su bardağı şeker (Şeker tercihinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.)
• 6 su bardağı su
• 1 çay kaşığının ucuyla gıda boyası

Yapılışı:
1. Gıda boyası hacrindeki tüm malzemeler bir tencereye alınır.
2. Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir.
3. Ocaktan almadan önce bir çay bardağında şerbetin suyundan bir miktar alınıp, gıda boyası eritilir ve kaynayan tencereye dökülür altı kapatılır.
4. Soğuyunca servis edilir.

MUZLU MİLSHAKE
Malzemeler:
2 adet muz,
1/4 soğuk süt
4 kaşık vanilyalı dondurma
Muzların kabuklarını soy.Mutfak robotunda çek.Bardaklara servis yap.

GÜL ŞERBETİ

500 gram kokulu gül,
1 kg şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 limon suyu
1/2 litre su

Güllerin yapraklarını dibindeki beyaz kısımlar bol su ile yıka süz.Yıkanan güle su,limon suyu,
limon tuzu ilave kapalı kavanoz içerisinde bir hafta beklet.Yapraklar suya rengini verdiğinde
süz şekerin yarısını kat.Kalan yarım litre şekeri yarım kilo suyla karıştır.Başka şiede iki karışımı
karıştır.Ağzı hava almayacak şekildeserin yerde sakla.Servis ederken yarım  parmak gül suyu
şurubu üzerine soğuk su ekle.Buz ilavesiyle servis yap














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder