23 Aralık 2011 Cuma

CİLT LEKELERİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER

İki patatesi rendenin en ince bölümünde rendeleyin. Suyunu sıkın ve yüzünüzü bununla silerek kurumaya bırakın. Patatesin içeriğinde bulunan bir madde cildi hızla nemlendirerek, ton farklılıkları ve kızarıkları en aza indiriyor.
Malzemeler: Yumurta sarısı + süt Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştın. Bu Karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek 15 dakika bekleyin. Ardindan kağıt mendille silerek temizleyin.. Maskenin içerisinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek ve daha berrak bir görünüm verecektir.
Malzemeler: Limon suyu + yoğurt ve süt tozu Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Kuruyan maskeyi ılık suyla çıkarın. Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktalarin kaybolmasina yardimci olur. Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.
Üzüm Çekirdeği: Cilt üzerindeki bağ dokusunu korur. Cildin bütünlüğünü ve esnekliğinin korunmasını sağlar. Deriye hasar veren faktörlere karşı koruma sağlar. Cildin elastikiyetini sağlar. Ödem varis gibi problemleri azaltır.
Kayısı Maskesi: Üç tutam defne yaprağı, bir tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.
Etkisi: Yüzdeki sivilceleri giderir ve tene tazelik kazandırır. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlar.
Yoğun bakım Maskesi: İçinde bulunan badem yağı ve yumurta sarısı sayesinde cildi sanki yeni doğmuş bir bebek gibi yumuşacık yapan bu besleyici maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz. Malzemeler: 3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı 1 tatlı kaşığı krema 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı:Yoğun bir kıvama gelinceye kadar tüm malzemeleri karıştırın. Gözlerin etrafına gelmeyecek şekilde maskeyi yüzünüze sürün.
Kaynar suya yarım çay bardağı elma sirkesi koyarak buhar maskesi yapabilirsiniz. Bu işlem cilt üzerinde bulunan inatçı koyu lekelerin görüntüsünü hafifleterek, cilde bütünlük sağlar.
Yoğut ve karbonatla hazırlanan maskeler cildin tonunu açarak cilt lekelerinin görünürlüğünü azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder