27 Aralık 2011 Salı
KURU PATLICAN YEMEĞİ
kurutulmuş patlıcan,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
2 orta boy soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 adet domates,
Çeşitli baharat
Tuz
Patlıcanları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.Tencereye yağı koyun.Soğanları ince doğra,yağda pembeleşinceye kadar kavur.Yıkanmış ve süzlümüş patlıcanları,doğranmış domatesi salçayı,tuz ve baharatları ekle ,özellikle sumak kat.Güzel kat veriyor. Kavrulunacaya kadar pişir.Gerekirse 1 çay bardağı sıcak su ekle.Yanında yoğurtla Sıcak servis yap.
KURU PATLICAN YEMEĞİ
Kurutulmuş patlıcan küçük kurutulmuşsa 3 avuç,büyükse 5-6 adet
kurutulmuş 3 adet biber
2 adet orta boy soğan,
1 çay bardağı bulgur veya pirinç
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak,
1 su bardağı sıcak su
karışık baharat
tu
Patlıcanları ve biberleri kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşla.Soğanları yemeklik doğra ,yağda kavur.Haşlanmış ve süzülmüş patlıcan ve biberi ,salça,sarımsak baharat ve tuzu kat.Enson bulgur veya pirinci ekleyip sıcak suyu katın.Pirincler pişinceye kadar pişirin.Yoğurtla servis yap
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder