14 Aralık 2011 Çarşamba

sütlü kadayıf

SÜTLÜ KADAYIF LOKMASI
1 ADET YUFKA
1/2 KG KADAYIF
200 GR MARGARİN
1 SU BARDAĞI CEVİZ

ŞERBETİ İÇİN:
2.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 SU BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI:
YUFKAYI DÜZ BİR ZEMİNE YAYIN.MARGARİNİ ERİTİN.YUFKAYI YAĞLAYIN.KADAYIFI DİDİKLEYİP YUFKANIN ÜZERİNE YAYIN.MARGARİNİ ÜZERİNE GEZDİRİN.ÇEKİLMİŞ CEVİZİ SERPİN.RULO YAPIP 1-2 SAAT DOLAPTA BEKLETİN.RULOLARI 2.5 CM KALINLIĞINDA KESİP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN.PRTA ISILI FIRINDA 20 DK KIZARTIN.SÜT VE ŞEKERLE ŞERBET HAZIRLAIYN.TATLI ILIK ŞERBET SOĞUK OLUNCA ÜZERİNE DÖKÜN.CEVİZLE SÜSLEYİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.AFİYETTT OLSUUNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder