14 Aralık 2011 Çarşamba

ELMALI KURABİYE

malzeme:
bir paket sana yağı
bir kabartma tozu
bir vanilin
bir çay bardağı pudra şekeri
bir çay bardağı yoğurt
alabildigi kadar un
4 elma rendesi
3 yemek kaşığı şeker
hazırlama:
kabartma tozu, vanilin, pdra şekeri, yoğurt ve yağ(hafif yumuşatılmış) karışıp hamur haline getirilir.kulak memesi kıvamında olacak kadar yoğurun.ayrı bi tencerede rendelenmiş elmayı ve sekeri pişirin arzuya göre tarçın eklenebilir. daha sonra pişirdiğiniz elmayı biraz soğutun ve hamurun içine koyarak farklı şekillerle fırına verin (ideal sıcaklık 180 derece) fırında çok kızartmadan kurabiye gibi üstü beyaz kalcak şekilde pişirin.soğuyunca üstüne pudra şekeri serpin.
ALTIN KESESİ
MALZEMELER

2 PAKET MISIR NİŞASTASI
2 TANE YUMURTA
1/2 KABARTMA TOZU
250 GR MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

İÇİ İÇİN:

FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI

MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK.
DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.
REVANİ
Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
1,5 kahve fincanı şeker
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı irmik
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti için, suyu ve şekeri tencereye koyup 10 dk kaynatın ve içine limon suyunu ilave edip 1 dk daha kaynatın ve altını kapatıp soğutun. (Kek sıcak, şerbet soğuk olacak)
Keki için, yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıncaya kadar 3 dk kadar çırpın.
Yoğurt, sıvı yağ, irmik, limon kabuğu rendesini ekleyip çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
Yağlanmış orta boy borcamda üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğumuş şerbetin yarısını dökün.
Şerbetini çektikten 15 dk, sonra kalan şerbeti dökün ve buzdolabında soğuyana kadar bekletip dilimleyerek üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder