DAGİSTO DUGARSO
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı kalın yarma buğday
7 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle su ve ıtşişe kaynatılır ve pişirilir. Arada dibi tutmasın diye karıştırılır. Pişen buğdayın üzerine soğuk süt eklenir. Birlikte kaynayan sütün içine şeker ilave edilir. Hepsi birlikte beş dakika daha kaynatılır ve sıcak servis yapılır.
KEKİK SALATASI
MALZEMELER:
150 gram taze kekik
1 çorba kaşığı nar ekşisi
3 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Kekiğin
HARİRE
MALZEMELER:
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Ceviz ya da hindistancevizi
HAZIRLANIŞI:
Pekmez, un, şeker, su, tarçın ve yenibahar bir kaba koyulup iyice karıştırılır. Karıştırıldıktan soma, orta ateşte katılaşıncaya kadar kaynatılır. Katılaşınca sıcak sıcak kaselere doldurulur. Soğuduktan sonra üstü, arzuya göre ceviz veya hindistancevizi ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder