14 Aralık 2011 Çarşamba

YEMEKLER..


DAGİSTO DUGARSO
MALZEMELER:
1 litre
süt
1 su bardağı kalın yarma buğday
7 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle su ve ıtşişe kaynatılır ve pişirilir. Arada dibi tutmasın diye karıştırılır. Pişen buğdayın üzerine soğuk
süt eklenir. Birlikte kaynayan sütün içine şeker ilave edilir. Hepsi birlikte beş dakika daha kaynatılır ve sıcak servis yapılır.

   KEKİK SALATASI
MALZEMELER:
150 gram taze kekik
1 çorba kaşığı nar ekşisi
3 adet taze
soğan
1 tatlı kaşığı pul
biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Kekiğin taze yapraklarını seçin. İnce ince doğradıktan sonra yıkayın. Kekiğin kendine özgü acısını almak için tuzla ovun ve yeniden yıkayın. Taze
soğan ve maydanozu ince kıyılmış olarak kekiğe ekleyin. Sos için nar ekşisi, pul biber ve zeytinyağını kısa bir süre mikserden geçirip salatanın üzerine dökün.

HARİRE
 MALZEMELER:
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Ceviz ya da
hindistancevizi

HAZIRLANIŞI:
Pekmez, un, şeker, su, tarçın ve yenibahar bir kaba koyulup iyice karıştırılır. Karıştırıldıktan soma, orta ateşte katılaşıncaya kadar kaynatılır. Katılaşınca sıcak sıcak kaselere doldurulur. Soğuduktan sonra üstü, arzuya göre
ceviz veya hindistancevizi ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder