10-12 yeşil biber acı ve tatlı karışık
2 yemek kaşığı tereyağ
4-5 adet yeşil domates
Biber ve domatesleri yıka ufak ufak doğra.Tavada tereyağını erit:önce yeşil domatesleri biraz kavur.
Daha sonra yeşil biberleri ekle .İneceğine yakın peyiri kat.Sıcak ve soğuk servis.
Malzemeler :YEŞİL DOMATES KIZARTMASI
2.5 s u b.un
1 yumurta
1 tatlı k.tuz
alabildiği kadar su
İç harcı için:
200 kıyma
2 soğan
2 çorba k.salça
1 tutam maydanoz
1 çorba k.tereyağı
sıvıyağ
tuz,karabiber
Hazırlanışı : Karıştırma kabına unu alın. Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin. Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin.
İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun.
Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilir.Katmerleri dilimledikten sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Yazın yanında minik karpuzla servis yap.
500 gram yeşil domates
kızartmak için yap
1 ergin domates
tuz isteğe göre baharat
2 acı biber
Biberleri ve domatesleri yıka.
Acı biberleri küçük olursa bütün,büyük olursa ikiye böl.Domatesleri yuvarlak doğra.Tavaya tereyağı koy,erisin.domatesi ve biberi tuzu ve baharatı kat.Kavur.ineceiğne yakın rendelenmiş domatesi ekle.
Pişince servis .Sıcak ve soğuk servis yap.
SİMİT AŞI
Malzeme:
2 su bardağı köftelik ( bulgur)Simit
1 kaşık salça
1-2 adet soğan
yuz
1 kaşık yağ
3 bardak su veya et suyu
yapılışı:Suyu kaynat.Kaynayınca içine (bulguru)simidi kat.Diğer tarafda doğranmış soğanları yağda
kavur.Simid aşına ekle.Biraz sulu olacak.yanında ayran turşu veya hoşaf yoğurtla servis yap.
URFA KATMERİ
Malzeme:
1 çorba kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı un
Yeterince su
tuz
içi için:
1/2 paket margarin
3 çorba kaşığı tahin
Hazırlanışı:
Unu geniş bir kaba ayın.tuzu ek,ortasını havuz gibi aç.yağı ve suyu kat.Yumuşak bir hamur olana kadar yoğur.hamuru ılık yerde 15-20 dakika sinlendir.Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde
bezeler hazırla.Hamuru mantı yufkası inceliğinde aç.Eritilmiş margarini ve tahini yufkalara sür.Gül böreği yapar gibi sar.Ucunu iyice bastırma.Yufkaları buzdolapda beklet.Yağ donunca dolapdan çıkar.
Yufkaları aç.Saçda veya teflon tavada pişir.
TEK KİŞİLİK PASTA
Öncelikle puding tarifine göre hazırlanır, daha sonra hazır pastaban bir bardak yardımıyla parçalara ayrılır ve tek tek sütle ıslatılır,pişirilen puding paylaştırılıp kesilen diğer parça üstüne kapatılıp tekrar sütle ıslatılır,bütün parçalar böyle hazırlanır ve krem şanti hazırlanıp pastaların üstü kaplanır ve istenilen şekilde süslenir.
üzerini süslemek için 1/2 paket hindistan cevizi
yarım paket hindistan ceviziNegroları nohut büyüklüğünde kırın.Üstüne süt döküp harmanlayın.Halleyi ve burçağı da minik kırın.Muzu ezerek ekleyin.Hepsini yoğurun kakao ve margarinle.Toplar koparın.Hindistan cevizine bulayıp tabağa dizin.Buzdolapda beklet serrvis yap.
FINDIK KROKAN
1su bardağı şeker
1su bardağı fındık
3-4 damla limon suyu
FINDIK KROKAN
Teflon tavaya şekeri ve fındığı alın.Ocağın altını kısık yakın.
kenarlardan şeker erimeye başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.Şeker eriyince içine limon damlatıp bir dakika daha pişirin.
Mermer bir tezgahın üzerini sıvıyağla yağlayıp,karışımımızı bu yağlanmış yere döküp yayın.(Bir fırın tepsisi de olur)
10 dakika kadar bekleyip,bir kenarından elinizle hafifçe kaldırın.Krokan tamamen katılaşmışsa elinizle istediğiniz büyüklükte kırın.
Krokanları sakın açıkta bırakmayın.Nemlenip yapış yapış bir hal alır.Hep ağzı kapalı bir kavanozda saklayın.
Bu şekilde krokanlar hazırlayıp,gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
KAHVALTILIK SOS
Salçalar yağda kavrulur. sarımsak ve susam eklenir. ocaktan alınıp içine ceviz, ekmek içi ve kekik pul biber gibi istenilen baharatlar eklenir. Eğer tuzlu ve salça tadı yoğun bir sos olmuşsa içine 1-2 kaşık labne peyniri ekleyebilirsiniz daha hafif olur.
Öncelikle pastanın kremasını muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Diğer tarafta pandispanyanın arasını sütle ıslatıyoruz ve pişen kremayı üstüne yayıyoruz,diğer pandispanyayı üstüne kapatıp yine sütle ıslatıyoruz ve üstünü kremşantiyle kaplayıp şekiller yapıyoruz,kakaolu süslede süslüyoruz.
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri(rendelenmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
biraz tuz
biraz karabiber
süslemek için
yeteri kadar salam,zeytin,haşlanmış yumurtaYumurtaları bir kaseye kırın. Kaşar peyniri, tuz, karabiber ve tereyağını ekleyip çırpın. Hazırladığınız karışımı içinde dilediğiniz bir şekilli kalıp bulunan yağlanmış tavaya dökün. Kısık ateşte omleti pişirin. Gözlerini halka zeytinden, ağzını ve bıyıklarını yuvarlak kesilmiş yumurta ve salam ile hazırlayın.Servis yapın.
Çikolata hariç karıştırıp yoğurun.Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizde bastırıp inceltin.İçine tam ortaya bir tane yuvarlak bayram çikolatası koyun.Bohça şeklinde hamurun uçlarını toplayıp kapatın ve ters çevirin.Yuvarlak bir kurabiye olsun.Yağsız bir tepsiye dizin altına yağlı kağıt serebilirsiniz.Küçük ince bir bıçakla kurabiyelerin üstünü baklava dilimi gibi çizin.Önceden ısıtılmış 170 C fırında renk alana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder