MALZEMELER
7 su bardağı un
200 gr margarin
3
yemek kaşığı yoğurt
4/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3
yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Muhallebisi için:
3 Su bardağı süt
8 Yemek
kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Un ve seker
tencereye koyulup karıştırılır. Süt ilave edilerek orta hararetli ısıda
pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Hamurun Yapılışı :Un elenir, ortasına
eritilmiş margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu koyulup orta
yumuşaklıkta hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp
avuç içinde açılır.İçine kaşık yardımıyla muhallebiden koyup kapatılır. Kapanan
kısmı alta gelmek üzere unlanmış tepsiye dizilir. 170 derece ısıtılmış fırında
pembeleşene kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine pudra şekeri elenir. |
CEVİZLİ KURABİYE |
MALZEMELER
süt
1/2 kg un
1 adet
yumurta
125 gr margarin
1 fincan zeytinyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1
su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı toz bira
mayası
tuz
HAZIRLANIŞI
Bira mayasını toz şeker ve yarım
su bardağı ılık sütle karıştırıp, 15 dakika dinlendirin. Dört avuç unu, hamur
tahtasına koyup, ortasını açın. İçine malzemelerde belirtilen ölçülerde yağ,
yoğurt, yumurta, bir tutam tuz, ılık süt ve kabaran mayayı koyup çok yumuşak
olarak şekilde yoğurun. Bir kaba koyup, sıcak bir ortamda kabarması için
bekletin. Kabaran hamuru, altına biraz un serptikten sonra, hamur tahtasına
koyun, elinizle vurarak bir parmak kalınlığına gelinceye dek inceltin. İçine
margarini eritip, sürün, ceviz içlerini de dövüp serptikten sonra, yuvarlayıp
rulo haline getirin. Bir fırın tepsisine koyup, üzerine bir yumurta sarısı
sürün, fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine nemli bir bez örtün
ve 30 dakika dinlendirin. |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder