KATMER
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 kibrit kutusu
büyüklüğünde don yağ (iç yağı)
1 çay kaşığı tuz
250 gram haşhaş
HAZIRLANIŞI:
Sıvıyağ içerisine don yağı konularak eriyinceye kadar
ısıtılır. Haşhaş bir miktar sıvıyağ ile karıştırılıp bir kenara alınır. Un, tuz
ve aldığı kadar ılık su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
hazırlanır. Üzeri ıslak bezle
örtülerek dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş hamurdan büyükçe bezeler yapılır. Her beze oklava
yardımıyla büyükçe açılır. Üzerine hazırlanmış yağ ve
haşhaş karışımı sürülür. Hamur rulo haline getirilip küçük parçalar halinde
kesilir. Elde edilen parçalar oklava ile yaklaşık 30-35 cm çapında açılır.
Kızgın sacda ya da teflon tavada her iki tarafı çevrilerek ve hafif yağlanarak
kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder