13 Aralık 2011 Salı

ÇULLAMA KÖTTÜ


MALZEMELER:
1,5 kg
dana kıyma
1,5 su bardağı düğü (ince bulgur)
1 orta boy
soğan
1 adet
yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
Bulamaç için malzemeler:

 3-4
adet
yumurta
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:
Kıyma, rendelenmiş
soğan, düğü, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiber bir kaba konulup yoğrularak, özleştirilir. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlak köfte şekli verilir ve haşlanır. Diğer tarafta ise yumurtalara, azar azar kıvamlı hale gelene kadar un eklenir. Bir miktar tuz ilave edilerek bulamaç yapılır. Haşlanan köftelerin suyu süzülür. Haşlanmış köfteler, hazırlanan yumurtalı bulamaca batınlıp kızgın yağda kızartılıp servis yapılır.

Not: Köfte sözcüğü Afyon'da 'köttü' şeklinde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder