13 Aralık 2011 Salı

AFYON YEMEĞİ PACIK

MALZEMELER:
2 kg paça eti (sığır,
kuzu ayağı veya dil paçası)
1 adet bayat Afyon ekmeği
3 çorba kaşığı süzme
yoğurt
5 diş
sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir. (En iyi paçık,
keçi ayağından olur. Pişirme süresi etin cinsine göre değişir; sığır etinin pişirme süresi uzundur) Pişen etin kemikleri temizlenir. Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir (Afyon ekmeği yerine düz pide de kullanılabilir). Ekmekler istenirse fırında ısıtılabilir. Ekmeklerin üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir. Üzerine sarımsak yoğurt dökülür. Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder