17 Aralık 2011 Cumartesi

ŞALLAR DEĞİŞİK

   
KROKODİL ŞAL YAPILIŞI :
Şalımıza uç kısımdan başlayacağız. 6zincir çekip halka yapalım. Üzerine tığa 1dolayıp 3defa da çekerek 6tane direk yapacağız. üç zincir çekip tekrar 6direk (dollgu) yapın.Daha sonra 4zincir çekin. BİR dolayın aynı yere girin.ÜÇ zincir çekip ortada ki halkya girin.İKİ zincir çekip aynı yere girin. ÜÇ zincir çekerek bacağın diğer tarafına girip 6dolgu oluşturun. Diğer 3. dilimlerde aynı şekilde işlenerek şalımız kullacağımız boyuta gelene kadar yanlardan 1er 1er arttırarak devam edip bitiriyoruruz.

ATKIMIZIN YAPILIŞI:

Atkımızın kalın iple yapıldığını ilk başta belirtmek isterim.Örgü tekniği olarak ise pirinç örgü tekniği kullanılmış.
İpimizin kalın olması nedeniyle 18 ilmek pirinç 8 (4 -4 )ilmek saç örgü olacağını belirterek toplam 26 ilmekle başlıyoruz.
1.sırada :18 sıra bir ters bir düz örüyoruz.daha sonrada saç örgü yapacağımız 8 ilmeği düzz örüyoruz.
2.sırada : Dönüş sırasında saç örgüsü yapacağımız kısmın ön yüzünün düz olması için 8 ilmeği ters örüyoruz.18 sırada pirinç yapıyoruz.(yani düzleri ters tersleri düz örüyoruz.
Bundan sonra ki işlemde sırayla birinci ve ikinci sırayı tekrarlıyoruz
4 + 4 saç örgüsü yapacağımız 8 ilmeğii 8 sırada bir buruyoruz.
İstediğimiz uzunluğa geldiğinde tek seferde kesip güle güle kullanıyoruz
Yapacak olanlara kolay gelsin.
YAPILIŞI:

BEŞ ilmek ters, BİR ilmek düz başlanır.ALTI sıra örülür.YEDİNCİ sırada BEŞ ters örülür.Düz ilmeklerin en altSırasından BİR ilmek alınıp sağ şişe takılır, 1 üstünde ki ilmekten, ilmek alınıp sağŞişe takılır.Bu şekilde enÜst sıraya kadar ilmek alınarakÇıkılır.BEŞ ilmek ters örülüp takip eden BİR düz ilmekte işlem sıra sonuna kadarTekrarlanır.Sonra ki sırada 1 önce ki sırada ters örülen ilmekler düzÖrülüp,düz ilmekten çkarılıpŞişte toplanan ilmekler sağdan değil soldanİçinden şiş geçirilerek toplanır.Her 6 sırada bir işlemTekrarlanır.

Tığ işi boyunluk fular modeli nasıl yapılır ?

KROKODİL ŞAL

Tığ işi boyunluk fular modeli yapılışı (anlatımlı)

YAPILIŞI :

Modelimiz BİR arttır+BİR kes modeli olarak uygulanmış.. DÖRT ilmek başlayın,her başaDöndüğünüzde İKİ arttırdım,sağ ve soldan İKİ arttırarak üçgen şekli büyüdü.İstediğim boyutaGelince kestim ve yanuzunluğu için ÜÇ zincir çekip halkaHalka uzatın.Üzerine örümcek işi yaparakDevam edin.Bitişte her iki ucaçiçek örüp ponpon yapıp bitirin.
Yapacak olanlara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder