14 Aralık 2011 Çarşamba

AFYON HÖŞMERİM

HÖŞMERİM
Malzemeler:
500 gr.
kaymak
1 su bardağı un
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
500 gr. toz şeker
2 su bardağı su

Yapılışı:
Kaymak tavaya konur. Erimeye başlayınca un azar azar ilave edilerek karıştırılır. Un pembeleşince ocak kapatılır. Ayrı bir tencerede şerbeti hazırlanır. Şeker ile su 10 dk kaynatılır. Şerbet sıcak olarak un ve
kaymak karışımının üzerine dökülür. 1-2 dk ocağın üstünde karıştırılır. Sonra servis tabağına alınır.

Not: Tatlı hakkında şöyle bir rivayet vardır: Hanım, tatlıyı yaptıktan sonra eşine "güzel olmuş mu?" anlamında "Hoş mu erim?" diye sormuş. Bu tatlının adının buradan geldiği belirtenler vardır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder