20 Aralık 2011 Salı

PATLICAN YEMEKLERİ






PATLICAN KEBABI

Malzemeler 500 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr yemeklik yağ
400 gr Patlıcan
10-15 adet bütün sarımsak
200 gr Domates
l tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
2 1/2 bardak Su

Patlıcanları alacalı soy.Tuzlu suya koy.Acısı çıksın.Domatesi yıka ,kabuğunu soy. Tavla zarı şeklinde
 doğra.Yağın yarısı tavada kızdır.Süzülmüş patlıcanları ayağa koy.Diğer tarafdan etleri başka tavada etler pembeleşinceye kadar kavur.Domatesi de ete kat kavur.Kavrulmuş patlıcanları da ete kat.Sarımsakaları kabuklarıyla yıka onlarıda kat.Tuz ve biberini ekle.Sıcak suyu ilave et.Etler yumuşayıncaya kadar pişir.Sıcak servis.

PATLICAN SİLKMESİ

Yarım kilo patlıcan
Yarım kilo kıyma
2 orta boy soğan
3 domates
Tuz
kızartmak için yağ
çeşitli baharat
3-4 yeşil biber
2 bardak sıcak su
1 kaşık salça

Patlıcanları yıka , yuvarlak doğra.Tuzlu suda beklet.Soğanları ve domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğra.Patlıcanları yağda arkalı önlü kızart.Başka tavada soğanları pembeleştir.Kıymayı kat.Kavrulsun.Salça ve domatesleri ekle.Suyunu çekinceye kadar pişir.Bir fırın
tepsisine önce patlıcanları yerleştir. Kıyma ve patlıcan ve  bitene kadar tepsiye yerleştir.Üzerine sıcak suyu ,kesilmiş temizlenmiş biberler ve domatesi koy. Fırında pişir.

      Patlıcanlı pilav

2 su bardağı su
3 yemek kaşığı yağ
2 adet patlıcan
tuz
birkaç damla limon suyu
3 bardağı sıcak su
et bulyon
tuz

Pirinci yıka ayıkla.Süzülsün.Yağın 2 kaşığını tavaya koy.kızınca pirinci ekle.Altını yakmadan biraz kavur.Etsuyunu sıcak suda erit,pirince kat.Sıcak su ve tuzu ekle .Kısık ateşte pişsin.Diğer tarafda yıkanmış tuzlu suda bekletilmiş ve süzülmüş patlıcanları yağda kızart.Pirincin pişmesine yakın.İçine kat.Karıştır.



Peynirli Patlıcan Kızartması

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • Beyaz peynir
  • Doğranmış maydanoz
  • Un
  • Kızartmak için ayçiçek yağı
  • tuz
  • Çeşitli baharat
Patlıcanları yıka alacalı soy.Yuvarlak kes.Tuzlu suda beklet.Beyaz peyniri rendele.Doğranmış maydanoz ve yumurtayı karıştır.Patlıcanın bir tarafına peynir koy.Öteki patlıcanı üzerine kapat.Unlu karışıma batır arkalı önlü kızart.Kağıt havluda biraz beklet.Servis yap.

   BÜTÜN PATLICAN

3 adet patlıcan
1 yumurta
un
kızartmak için yağ
tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Patlıcanları yıka .Tuzlu suda beklet.Süz.Patlıcanlar Yumuşayıncaya kadar kaynar suda haşla.Süzülsün.Yumurta,un ve kabartma tozunu karıştır.Süzülmüş patlıcanları kızgın yağ da kızart.
Havlu peçete fazla yağı al.Yoğurtla servis yap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder