MALZEMELER:
2,5 su bardağı un
9 su bardağı su
3 çorba kaşığı
tereyağı
3 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı
tavuk veye hindi eti (pişmiş ve dilimlenmiş)
2 su bardağı et suyu
1
tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 çorba kaşığı
limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Hamurun
hazırlanması: 2 su bardağı un ve 2 tatlı kaşığı tuz, tencerede 2 su bardağı su
ile ezilir. 3 su bardağı sıcak su, ezilmiş una hızla karıştırılarak eklenir.
15-20 dakika karıştırılarak pişirilir. 25-30 cm çapında yayvan bir servis tabağı
ıslatılarak üzerine pişmiş hamur dökülür. Soğuyunca
baklava dilimleri şeklinde dilimlenir.
Çorbanın Hazırlanması: Yağ
bir tencereye konularak kalan un ilave edilir. Hafif sararıncaya kadar 2-3
dakika kavrulur, içine salça,
hindi eti (hindi eti yerine
tavuk veya av aletleri de kullanılabilir), et suyu, tuz ve kalan
sıcak su eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika
daha pişirilir. Baharatlar ve
limon suyu eklendikten sonra, yanında hamur ile servis edilir.
Not: Köylerde 1 hamur bir tepsi üzerine dökülür. Tepsinin ortası açılır.
Çorba "tas" denilen büyük bir kasede ortaya kont Herkes önce bir parça hamurdan,
sonra çorbadan alır ve hamuru çorba ile yutarak yer. Soğuk hamurla sıcak acılı
çorba farklı bir lezzet oluşturur)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder