12 Temmuz 2013 Cuma

CİĞERLİ BULGUR PİLAVI

 

 

içindekiler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 250 gr dana ciğeri
  • 2 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Kırmızıbiber
  • Tuz

hazırlanışı

  • Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın.
  • İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın
  • Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun.
  • Biberleri doğrayın ve ilave edin
  • Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın.
  • Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Tuz serpip karıştırın.
  • Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin.
  • Bulgur ve ciğeri karıştırın
  • Sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder