CİĞERLİ BULGUR PİLAVI
içindekiler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 250 gr dana ciğeri
- 2 su bardağı su
- 1 soğan
- 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
- Kırmızıbiber
- Tuz
hazırlanışı
- Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın.
- İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın
- Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun.
- Biberleri doğrayın ve ilave edin
- Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın.
- Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Tuz serpip karıştırın.
- Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin.
- Bulgur ve ciğeri karıştırın
- Sıcak olarak servis yapın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder