Malzemeler (6 kişilik)
- 700 gr tavuk kuşbaşı
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet biber
- 2 adet domates
- Kekik, yenibahar, karabiber, çok az pul kırmızı biber, tuz
Tavuk sac kavurmanın yapılışı
- Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın,geniş bir tavada 3 yemek kaşığı kadar yağla beraber hafif sarartın.
- Tavuk etlerini azar azar atıp karıştırın ve ocağı yüksek ateşte tutun ki etler sulanmasın.Tavanın ağzını da kapatmadan pişirin
- Etler kızarmaya başladıktan sonra,yemeklik doğranmış domatesleride kavurmaya ilave edin
- Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Sıcakken arzuya göre bol salata eşliğinde servis edin…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder