17 Temmuz 2013 Çarşamba

TAVUKLU SAÇ KAVURMA

SAC KAVURMA

Malzemeler (6 kişilik)

  • 700 gr tavuk kuşbaşı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet biber
  • 2 adet domates
  • Kekik, yenibahar, karabiber, çok az pul kırmızı biber, tuz

Tavuk sac kavurmanın yapılışı

  • Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın,geniş bir tavada 3 yemek kaşığı kadar yağla beraber hafif sarartın.
  • Tavuk etlerini azar azar atıp karıştırın ve ocağı yüksek ateşte tutun ki etler sulanmasın.Tavanın ağzını da kapatmadan pişirin
  • Etler kızarmaya başladıktan sonra,yemeklik doğranmış domatesleride kavurmaya ilave edin
  • Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Sıcakken arzuya göre bol salata eşliğinde servis edin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder