18 Temmuz 2013 Perşembe

KİRAZLI SÜTLÜ TATLI



Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı tepeli hindistan cevizi
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı

Kirazlı sos malzemesi

  • 400 gr. kiraz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Arası için: Bayat kek kırıntısı veya bisküvi (Bunlar olmasa da olur)
Nasıl yapılır?

  • Tencereye irmik, şeker, nişasta ve hindistan cevizini koyup, sütü ekleyin.
  • Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Kek kalıbına yarısını dökün. Üzerine bisküvi kırıkları veya kek kırıntıları dökün hafifçe kaşıkla bastırın.
  • Üzerine kalan muhallebiyi döküp yayın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.En az 4-5 saat dolapta bekletin.
  • Bekleme aşamasında kirazlı sosu pişirin. Bunun için:
  • Kirazın çekirdeklerini ayırın. İri parçalar kalacak şekilde robottan geçirin.
  • Üzerine şekeri ekleyip ocağa koyun. Kısık ateşte, ağzı kapalı olarak sulanana kadar bekleyin. Sonra ağzını açıp kirazlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • 1 tatlı kaşığı nişastayı, 1 çay bardağı soğuk suyla karıştırıp kiraz sosuna ekleyin. Karıştırarak pişirin. ocaktan alın.
  • İrmik tatlısını servis ederken bu sosdan üzerine dökerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder