Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tepeli hindistan cevizi
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Kirazlı sos malzemesi
- 400 gr. kiraz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Arası için: Bayat kek kırıntısı veya bisküvi (Bunlar olmasa da olur)
Nasıl yapılır?
- Tencereye irmik, şeker, nişasta ve hindistan cevizini koyup, sütü ekleyin.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbına yarısını dökün. Üzerine bisküvi kırıkları veya kek kırıntıları dökün hafifçe kaşıkla bastırın.
- Üzerine kalan muhallebiyi döküp yayın.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.En az 4-5 saat dolapta bekletin.
- Bekleme aşamasında kirazlı sosu pişirin. Bunun için:
- Kirazın çekirdeklerini ayırın. İri parçalar kalacak şekilde robottan geçirin.
- Üzerine şekeri ekleyip ocağa koyun. Kısık ateşte, ağzı kapalı olarak sulanana kadar bekleyin. Sonra ağzını açıp kirazlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- 1 tatlı kaşığı nişastayı, 1 çay bardağı soğuk suyla karıştırıp kiraz sosuna ekleyin. Karıştırarak pişirin. ocaktan alın.
- İrmik tatlısını servis ederken bu sosdan üzerine dökerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder