19 Temmuz 2013 Cuma

GARNİTÜRLÜ ETLİ KREP


Krep malzemeleri:

  • 2 Yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 Su bardağı süt
  • 1 şişe soda
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 su bardağına yakın un

İç malzemesi:

  • 500 gr küçük kuşbaşı et
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 orta boy domates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1.5 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Beşamel sos:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber

Üzerinin sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı, yarısı zeytinyağı da olur
  • 1 tatlı kaşığı salça

Manisa Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle krepleri BURADAKİ gibi hazırlayın.
  • Etleri kızgın tencereye alın. Sulanınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Etler suyunu çekince tuz, soğan, biber ve domatesi ekleyin. Suyunu çekmeye yakın baharatları atın.
  • Suyunu çekince ocaktan alın.
  • Kreplerden birini yuvarlak bir kasenin içine serin.
  • Krepin orta kısmına 3 yemek kaşığı kadar iç harcından koyun. Krepin kenarlarını ortaya doğru toplayarak harcın üzerini kapatın.
  • Doldurulmuş krepleri. yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin.
  • Beşamel sos için: tereyağını eritin. İçine unu koyup un kokusu gidene kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyip hızlıca karıştırın ki topaklanma olmasın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Koyu olursa biraz süt ekleyip kıvamını açabilirsiniz.
  • Beşamel sostan, her bohçanın üzerine 2 yemek kaşığı kadar döküp yayın.
  • 200 derecelik fırında beşamel soslar kızarana kadar pişirin.
  • En üste eritip kızarttığınız 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı salçalı sosdan gezdirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder