12 Temmuz 2013 Cuma

ÇİKOLATALI DONDURMA

içindekiler

  • 200 gr sütlü çikolata
  • 1 su bardağı krem şanti (krem şanti için süt)
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker

hazırlanışı

  • Yumurtaların sarılarıyla aklarını birbirinden ayırın. Yumurta aklarını ve kremayı ayrı ayrı çırpın.
  • Benmari usulü eritmiş olduğunuz çikolatayı biraz soğumaya bırakın.
  • Öte yandan yumurta sarısını iki yemek kaşığı sıcak suyla çırpın ve şekeri yavaş yavaş arasına karıştırıp çırpmaya devam edin.
  • İyice erimiş olan çikolatayı karışıma katıp hemen kremayı ve yumurta aklarını da arasına karıştırın.
  • Dondurmayı buzlukta donmaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder