Malzemeler
• 500 gr. Kıyma
• 2
adet rendelenmiş soğan
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1
yumurta sarısı (köftenin içine koymak için)
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 2
çorba kaşığı katı veya sıvıyağ
• 2 çorba kaşığı sirke
• 1 çorba kaşığı
nane
• 1 kahve fincanı dolma fıstığı
• 1 komposto kasesi domates sosu
•
1 komposto kasesi sarımsaklı yoğurt
• 2 dilim
peksimet
HAZIRLANIŞI
Bir kapta kıyma tuz karabiber soğan rendesi
ufalanmış ekmek içi 1 yumurta sarısı sirkeyi ve fıstıkları koyun yuvarlayın.
Teflon tavada arkalı önlü kızartın. Servis tabağına sarımsaklı yoğurt koyun.
Üzerine köfteleri alın. Domates sos ve fıstık serperek peksimet dilimleri ile
servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder