15 Temmuz 2013 Pazartesi

PİRİNÇ ÇORBASI



Malzemesi:

2 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Su bardağı su
5 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı domates salçası
2 Adet domates
2 Adet yeşil biber
1 Adet havuç
1 Adet orta boy soğan
1 Adet dana bulyon
1 Adet kesme şeker
Tuz
Karabiber




Tarifi:

Bir Borcam kabın içine soğan, domates ve yeşilbiberi ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Derin bir Borcam tencerede yağı eritin. Önce soğanları daha sonra ise biber ve domatesleri Borcam tencereye koyup kavurun. Salçayı ve rendelenmiş havucu ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Suyu da üzerine ekleyerek kaynamaya bırakın. Daha sonra pirinç, bulyon, tuz, kesme şeker ve karabiberi ilave edip on beş dakika kaynatın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder