17 Temmuz 2013 Çarşamba

YALANCI EKMEK KADAYIFI


İçindekiler

Tabanı için

10 adet tuzsuz etimek

2 su bardağı su

15 yemek kaşığı şeker


Muhallebisi için

1 litre süt

7 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

Üstü için

2 su bardağı süt

2 paket krem şanti

hindistan cevizi


Hazırlanışı

Etimekler kare veya dikdörten bir tepsiye dizilir.

Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır. Şerbet etimeklerin üzerine dökülüp ağzı bir kapakla kapatılıp şerbeti çekmesi sağlanır.

Bu sırada bir tencerede süt, vanilya ve irmik sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilip soğutulur.

Pişirilen krema etimeklerin üzerine dökülüp düzelitilir.

Soğuk süt ile krem şantiler çırpılır. Muhallebinin üzerine kremşanti yayılır.
Servis yapılmadan önce bzdolabında iyice soğutulur.

Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.



Kaynak: http://www.gizemlikapi.com/tatlilar/18107-yalanci-ekmek-kadayifi.html#ixzz2ZJLuVQhQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder