17 Temmuz 2013 Çarşamba
YALANCI EKMEK KADAYIFI
İçindekiler
Tabanı için
10 adet tuzsuz etimek
2 su bardağı su
15 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Üstü için
2 su bardağı süt
2 paket krem şanti
hindistan cevizi
Hazırlanışı
Etimekler kare veya dikdörten bir tepsiye dizilir.
Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır. Şerbet etimeklerin üzerine dökülüp ağzı bir kapakla kapatılıp şerbeti çekmesi sağlanır.
Bu sırada bir tencerede süt, vanilya ve irmik sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilip soğutulur.
Pişirilen krema etimeklerin üzerine dökülüp düzelitilir.
Soğuk süt ile krem şantiler çırpılır. Muhallebinin üzerine kremşanti yayılır.
Servis yapılmadan önce bzdolabında iyice soğutulur.
Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
Kaynak: http://www.gizemlikapi.com/tatlilar/18107-yalanci-ekmek-kadayifi.html#ixzz2ZJLuVQhQ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder