Malzemeler (Patates çanakları için)
- 4 adet haşlanmış iri patates
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz,karabiber,pulbiber
İç malzemesi
- 100 gr.kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz karabiber,kimyon,yenibahar
Üzeri için
Bir küçük kase sarmısaklı yoğurt,1 tatlı kaşığı tereyağı,bir çay kaşığı salça
Patates mantısının yapılışı
- Haşlanmış patatesleri ezin
- İçine doğranmış maydanoz ve baharatlarını katıp yoğurun
- Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde alıp küçük çanaklar yapın
- Kıyma ve soğanı 1 kaşık yağla kavurun,baharatlarını atın.
- Bu içi patateslerin ortasına doldurun.
- Üzerine önce sarmısaklı yoğurdu,sonra tereyağlı salçalı sostan gezdirin.Ilıkken servis yapın…
-Minik kaselerin içine patatesli harçtan koyup kenarlara doğru yayın içini çukurlaştırın.Bu çukurun yarısını iç,yarısını sarmısaklı yoğurtla doldurun.Kaseyle birlikte servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder