17 Temmuz 2013 Çarşamba

PATLICAN MUSAKKA


Malzemeler:

  • 500 gr kıyma
  • 4-5 Patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 kaşık salca
  • sıvıyağ

Hazırlanması:

  1. patlıcanları ve patatesleri büyük küpler şeklinde doğrayın. patlıcanları tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. bu arada patatesleri kızartın. patlıcanların suyunu süzüp kızartın. kızarttıktan sonra tel süzgeçte yağının süzülmesini sağlayın. hepsini bir fırın kabına alın.
  2. bir tavada sırayla soğanı, dövülmüş sarımsağı, doğranmış biberleri kavurun. kıymayı ekleyip pişene kadar kavurun ve küp küp doğranmış domatesi ekleyip biraz çevirin. salça, tuz, pulbiber, bir çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. altını kapatıp karışımı patlıcanların ve patateslerin üzerine dökün.
  3. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder