24 Temmuz 2013 Çarşamba

KÖFTELİ KURU FASULYE

 

MALZEME:
500 GR FASULYE
2 ORTA BOY SOĞAN
2 İRİ DOMATES
300 GR KIYMA
1 YUMURTA
1 DİLİM TOST EKMEĞİ
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
KARABİBER,PUL BİBER

YAPILIŞI:
KURU FASULYEYİ 5-6 SAAT ILIK SUDA BEKLET.DAHA SONRA HAŞLAYIN.KIYMA RENDELENMİŞ TOS EKMEĞİ, YUMURTA,SOĞAN RENDESİ TUZ ,KARABİBER ,PUL BİBER İLE MİNİK KÖFTELER HAZIRLAYIN.KIZGIN YAĞA 1-2 DK ATIP HEMEN SÜZEREK ALIN.DERİN BİR TENCEREYE YAĞ,BİBER SALÇASI VE DOMATES RENDESİ ,İNCE KIYILMIŞ SOĞAN VE TUZ KATIN.KARIŞTIRARAK ORTA ISIDA DOMATESLER ERİYİNCEYE KADAR PİŞİRİN,DAHA SONRTA 1 BARDAK SICAK SU VE KURU FASULYELERİ EKLEYİN.KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KÖFTELERİ İÇİNE ATIN.30 DK PİŞİRİN.KÖZLENMİŞ SVRİ BŞBERLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder