Pandispanyası için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 ymek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kadar p.k. rendesi
- 1 çay bardağı su
- 1 silme tatlı kaşığı nişasta
- 1.5 tatlı kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 parça çikolata veya 1 çay kaşığı tereyağı (Parlak olması için)
- Hazırlanışı
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpın.
- Unu, k. tozunu,kakaoyu, vanilya,p.kabuğunu ekleyip yeniden karışana kadar çırpın.
- Fincanların içini, tereyağıyla yağlayıp, unlayın.(Kahve değil, çay fincanı olacak)
- Pandispanya hamurunu 6 fincana paylaştırın.
- Geniş bir tencereye fincanları yerleştirin.
- Fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyup, ocağın altını açın.
- Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatın.
- Fincanların tıkırtılarını duyduğunuz zaman bilinki su kaynamaya başlamıştır.
- Bu esnada tencereyi küçük ocağa alıp altını kısın. Ve yine bu andan itibaren 15 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
- 15 dakika sonunda altını kapatın. Altını kapattıktan 5 dakika sonra kapağı açın.
- Miss gibi küçük pandispanyalarımız hazır.
- Fincanları elimize ters çevirip bir iki kez vurduğumuzda pandispanyalar kolayca çıkacaktır.
- Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatın.(Gerçi çok yumuşak oluyor ama ıslatılırsada daha güzel olur.
- Kremamızı her zaman olduğu gibi pişirip kekçiklerin ortasına sürün.
- Sosuda pişirip pastacıkların üzerine dökün. Afiyetle yeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder