15 Temmuz 2013 Pazartesi

FİNCAN PASTASI

 

Pandispanyası için malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Ara kreması için
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 ymek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kadar p.k. rendesi
Çikolata sosu için
  • 1 çay bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı nişasta
  • 1.5 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 parça çikolata veya 1 çay kaşığı tereyağı (Parlak olması için) 
  •  Hazırlanışı
  • Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpın.
  • Unu, k. tozunu,kakaoyu, vanilya,p.kabuğunu ekleyip yeniden karışana kadar çırpın.
  • Fincanların içini, tereyağıyla yağlayıp, unlayın.(Kahve değil, çay fincanı olacak)
  • Pandispanya hamurunu 6 fincana paylaştırın.
  • Geniş bir tencereye fincanları yerleştirin.
  • Fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyup, ocağın altını açın.
  • Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatın.
  • Fincanların tıkırtılarını duyduğunuz zaman bilinki su kaynamaya başlamıştır.
  • Bu esnada tencereyi küçük ocağa alıp altını kısın. Ve yine bu andan itibaren 15 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
  • 15 dakika sonunda altını kapatın. Altını kapattıktan 5 dakika sonra kapağı açın.
  • Miss gibi küçük pandispanyalarımız hazır.
  • Fincanları elimize ters çevirip bir iki kez vurduğumuzda pandispanyalar kolayca çıkacaktır.
  • Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatın.(Gerçi çok yumuşak oluyor ama ıslatılırsada daha güzel olur.
  • Kremamızı her zaman olduğu gibi pişirip kekçiklerin ortasına sürün.
  • Sosuda pişirip pastacıkların üzerine dökün. Afiyetle yeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder