11 Temmuz 2013 Perşembe

HALLEYLİ PASTA

 
Gerekli Malzemeler:

1 paket halley,

1 paket burçak bisküvi,

1 paket krem şanti,

1 litre süt,

2 yemek kaşığı un,

2 yemek kaşığı nişasta,

1 bardak şeker.

İçersine:

Ceviz,kuru incir,kuru kayısı,fındık,muz.

Üzerine:

1 paket krem şanti.

Yapılışı:

Şeker,un ve nişasta çukur bir kaba alınıp,karıştırılır.Azar azar süt ilave edilerek,birbirine yedirilir.Ocağa alınıp,karıştırarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp,karıştırarak ılıtılır.İçersine bir paket krem şanti ilave edilip,karıştırılır.Dolaba kaldırılır.

Halleyler bıçakla kesilir.Bisküvi iri iri elle parçalanır.Elinizde olan malzeme eklenir.(Ceviz v.s)

Soğuyan muhallebi dolaptan çıkarılıp,hazırlanan karışım içersine boşaltılır.Güzelce karıştırılır.

Borcam tepsisi ıslatılıp içersine hazırlanan karışım alınır.Üzeri düzeltilir.

Bir paket çikolata sosu hazırlanıp,ılıtıldıktan sonra tatlının üzerine dökülür.

Dolaba kaldırılıp,donmaya bırıkılır.

İkram edilirken üzeri arzuya süslenir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder