10 Temmuz 2013 Çarşamba

SEBZELİ,BİBERLİ JÜLYEN ET SOTE

 

Malzemeler:
500 gr yağsız dana eti ( jülyen doğranmış)
1 adet kırmızı salçalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet küçük boy soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
Tuz, kekik, karabiber
Yapılışı:
Etler yıkanıp kapaklı bir tavaya alınır.En küçük ocakda en kısık ateşde ve kendi suyunda etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Biberlerin çekirdekleri çıkarılır.Uzun ve ince doğranır.Kabak ve havuç kazınır.İnce ve uzunlamasına dilimlenir.Soğanlar piyazlık doğranır.Etler pişince tavaya 2 kaşık zeytinyağı ve salçalar eklenir. Salçalar olunca soğanı ekle ve kavur.2 dk sonra biberleri ,havuçları ve kabakları ekle.1/2 bardak sıcak su ekle.Kısık ateşde sebzeler pişinceye kadar 10-15 dk pişir.Altını kapatıp tuz ve baharatları ekle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder