10 Temmuz 2013 Çarşamba

KAŞARLI DOMATESLİ PİZZA

 

KAŞARLI DOMATESLİ PİZZA

Hamur malzemeleri (1 büyük fırın tepsisi ve 1 küçük yuvarlak tepsi pizza için)
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya veya dörtte bir paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 5 veya 5 buçuk su bardağı un (ben 2 su bardağını kepekli un kullandım)
Üzeri için
  • 5-6 adet orta boy domates
  • 250 gr. kaşar peyniri rendesi
  • Kuru dereotu (arzuya göre maydanoz, kekik de eklenebilir)
  • Karabiber, isteğe bağlı acı pulbiber
Domatesli pizza nasıl yapılır?
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. (Ben yine akşamdan yoğurup dolabın alt kısmına koydum. Sabahleyin dolaptan çıkarır çıkarmaz açıp hazırladım.)
  • Mayalanan hamurdan yeteri kadar alıp, hafif unlayarak merdaneyle açın. Tepsinize yerleştirin.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Onun üzerine kuru dereotu, maydanoz veya kekik serpin. Ben bol miktarda acı pulbiber de kullandım.
  • En üste dilimlenmiş domatesleri aralıksız dizin. Üzerlerine biraz tuz serpin.
  • Önceden ısıtılmamış 200 derecelik fırında kenar kısımlar kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder