KAŞARLI DOMATESLİ PİZZA
Hamur malzemeleri (1 büyük fırın tepsisi ve 1 küçük yuvarlak tepsi pizza için)
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya veya dörtte bir paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 5 veya 5 buçuk su bardağı un (ben 2 su bardağını kepekli un kullandım)
- 5-6 adet orta boy domates
- 250 gr. kaşar peyniri rendesi
- Kuru dereotu (arzuya göre maydanoz, kekik de eklenebilir)
- Karabiber, isteğe bağlı acı pulbiber
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. (Ben yine akşamdan yoğurup dolabın alt kısmına koydum. Sabahleyin dolaptan çıkarır çıkarmaz açıp hazırladım.)
- Mayalanan hamurdan yeteri kadar alıp, hafif unlayarak merdaneyle açın. Tepsinize yerleştirin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Onun üzerine kuru dereotu, maydanoz veya kekik serpin. Ben bol miktarda acı pulbiber de kullandım.
- En üste dilimlenmiş domatesleri aralıksız dizin. Üzerlerine biraz tuz serpin.
- Önceden ısıtılmamış 200 derecelik fırında kenar kısımlar kızarana kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder