Hamuru :
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- Ilık su
- 300 gr kıyma
- 3 baş kuru soğan, çok ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş (sakın rendelemeyin, yoksa suyu çıkar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 lt kaynamış su
hazırlanışı
- Hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur yapın. Üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
- Bu arada içini hazırlayın. Soğanı doğrayıp suyunu süzün. Kıymayı ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin.
- Hamuru iki bezeye ayırıp çok ince açın. Açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesin.
- Karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştirin. Her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatıp yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyup 200 C fırında pembemsi olana kadar kızartın.
- 1 yemek kaşığı salçayı suyla ezip, içine 2 çay kaşığı tuz atın. Bunu mantıların üzerine gezdirin (hemen servis yapmayacaksanız, üzerine alüminyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin).
- 1 lt kaynamış suyu mantıların üzerine boca edin (bu su size fazla gelebilir, ama mantılar çok su çekiyor).
- Tepsiyi 250 C fırına koyun.
- Su kaynama derecesine gelince fırını kapatın.
- Sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder