12 Temmuz 2013 Cuma

TEPSİ MANTISI

 
 
 
 
 
Hamuru :
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Ilık su
İçi :
  • 300 gr kıyma
  • 3 baş kuru soğan, çok ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş (sakın rendelemeyin, yoksa suyu çıkar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Ayrıca :
  • Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 lt kaynamış su

hazırlanışı

  • Hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur yapın. Üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
  • Bu arada içini hazırlayın. Soğanı doğrayıp suyunu süzün. Kıymayı ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Hamuru iki bezeye ayırıp çok ince açın. Açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesin.
  • Karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştirin. Her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatıp yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyup 200 C fırında pembemsi olana kadar kızartın.
  • 1 yemek kaşığı salçayı suyla ezip, içine 2 çay kaşığı tuz atın. Bunu mantıların üzerine gezdirin (hemen servis yapmayacaksanız, üzerine alüminyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin).
  • 1 lt kaynamış suyu mantıların üzerine boca edin (bu su size fazla gelebilir, ama mantılar çok su çekiyor).
  • Tepsiyi 250 C fırına koyun.
  • Su kaynama derecesine gelince fırını kapatın.
  • Sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder