12 Temmuz 2013 Cuma

PATLICANLI PİLAV

  •  
  • 4 küçük boy patlıcan
  • Birkaç yaprak fesleğen
  • 2 kase pirinç
  • Tuz
  • 4.5 kase su
  • Top karabiber

hazırlanışı

  • Patlıcanları alacalı soyup yağda kızartıyorsunuz. Ben tavadan almadan 1-2 dakika önce fesleğen yaprakları koydum.
  • Pişen patlıcanları ve fesleğenleri tavadan çıkartıyorsunuz.
  • Kızartma yağının çok az kısmını ayrı bir tavaya pilav için koyuyorsunuz.
  • Tavaya önceden ıslattığınız pirinci döküp birkaç kez karıştırıyorsunuz.
  • Bu sırada tuzu ekleyip, 4.5 kase kadar suyu ekliyorsunuz (su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz).
  • Pilav pişince patlıcanları ekleyip demlenmeye bırakın.
  • Fesleğen yaprakları ve karabiber topları ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder