PATLICANLI PİLAV
-
- 4 küçük boy patlıcan
- Birkaç yaprak fesleğen
- 2 kase pirinç
- Tuz
- 4.5 kase su
- Top karabiber
hazırlanışı
- Patlıcanları alacalı soyup yağda kızartıyorsunuz. Ben tavadan almadan 1-2 dakika önce fesleğen yaprakları koydum.
- Pişen patlıcanları ve fesleğenleri tavadan çıkartıyorsunuz.
- Kızartma yağının çok az kısmını ayrı bir tavaya pilav için koyuyorsunuz.
- Tavaya önceden ıslattığınız pirinci döküp birkaç kez karıştırıyorsunuz.
- Bu sırada tuzu ekleyip, 4.5 kase kadar suyu ekliyorsunuz (su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz).
- Pilav pişince patlıcanları ekleyip demlenmeye bırakın.
- Fesleğen yaprakları ve karabiber topları ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder