17 Temmuz 2013 Çarşamba

ÇÖKERTME


Malzemeler:

- Yarım kilo bonfile (Beaf straganof olarak hazırlanmış),
- Bir buçuk kilo patates,
- Yarım kilo yoğurt,
- 3-4 diş sarmısak,
- Yeteri kadar tuz,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
- 3-4 kaşık tereyağ.


Yapılışı:
Teflon tavada etler yağsız olarak kızartılır. Et suyunu bıraktığı anda içine tuz ve çok az karabiber ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur ve bir kenara alınır. Patatesler parmaktan biraz daha ince, cipsten biraz daha kalın olacak şekilde doğranır ve sıvıyağda kızartılır. Geniş bir kayık tabağın tabanını kaplayacak şekilde patateslerin üçtebiri yayılır. Üzerine etin yarısı ikinci kat olarak yayılır. Sonra bir kat patates ve bir kat etin üzerine patatesler kapatacak şekilde kaplanır. En üste sarmısaklı yoğurt dökülür ve tabağın tamamı kapanacak şekilde yayılır. Son olarak tereyağ ateşte kızdırılır. Kırmızı biber ilave edilir ve sos olarak tabağın üzerine gezdirilir. Servis yapılır.

Not:
Bu yemek bazı restaurantlarda var çentik kebabı olarak veriliyor ama patatesler fazla ince ve yoğurt çok az olduğundan aynı lezzet olmuyor. Özelliği sarmısaklı yoğurdun bol olması ve mantı lezzetini vermesidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder