19 Temmuz 2013 Cuma

İTALYAN PUDİNGİ PANNACOTTA


Malzemeler (4 kişilik)

500 ml krema

50 gr (3 yemek kaşığı) şeker

1 poşet agar agar

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı nişasta


Üstü için

meyve


Hazırlanışı

Meyve dışındaki bütün malzemeler karıştırılıp kaynayıncaya kadar pişirilir.
Karışım önceden sudan geçirilmiş servis kaplarına aktarılır.
Ilıklaşınca dolapta 2-3 saat kadar soğutulur.
Servis sırasında kenarlarından bıçakla dikkatlice kaptan ayrılıp, tabağa ters çıkartılır.
Üzerinde meyvelerle servis edilir.


Agar Agar: Vejeteryan jelatin = Çin jelatini; deniz yosunundan elde ediliyor. Jelatine alternatif.



Kaynak: http://www.gizemlikapi.com/tatlilar/24357-italyan-pudingi-pannacotta.html#ixzz2ZV7Xg9Er

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder