19 Temmuz 2013 Cuma
İTALYAN PUDİNGİ PANNACOTTA
Malzemeler (4 kişilik)
500 ml krema
50 gr (3 yemek kaşığı) şeker
1 poşet agar agar
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
Üstü için
meyve
Hazırlanışı
Meyve dışındaki bütün malzemeler karıştırılıp kaynayıncaya kadar pişirilir.
Karışım önceden sudan geçirilmiş servis kaplarına aktarılır.
Ilıklaşınca dolapta 2-3 saat kadar soğutulur.
Servis sırasında kenarlarından bıçakla dikkatlice kaptan ayrılıp, tabağa ters çıkartılır.
Üzerinde meyvelerle servis edilir.
Agar Agar: Vejeteryan jelatin = Çin jelatini; deniz yosunundan elde ediliyor. Jelatine alternatif.
Kaynak: http://www.gizemlikapi.com/tatlilar/24357-italyan-pudingi-pannacotta.html#ixzz2ZV7Xg9Er
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder