15 Temmuz 2013 Pazartesi

TAVUKLU MANTAR DOLMASI

 
Malzemeler:
Yarım kg mantar (büyük olması gerekiyor.)
İç malzemesi için:
1 tavuk göğsü
(büyük olacak kullandığımız tavuk kasabımızın kendi üretimi helal kesim kuru kesimdir.)
4 adet orta boy domates
2 adet sivribiber
Tuz ,pul biber ,kara biber
diğer baharatları da isteğe göre koyabilirsiniz…
1 çorba kaşığı tereyağ
1 Fincan rendelenmiş kasar(eriyen bir peynir de olabilir)
Yapılışı:
Limonlu suda mantarları iyice yıkayın.Az yağlanmış Tepsinize diziniz.Üzerine tuz serpiniz.
Diğer tarafta küçük küp halindeki tavuk göğsünü kavurunuz suyunu çekmeye başlayınca tuzu ve baharatları ilave ediniz.İnce doğranmış sivri biberleri ekleyiniz biraz karıştırın küp doğranmış domatesleri ekledikten sonra bir kaç kere karıştırın ocağı söndürün.
Tereyağını çay kaşığı kadar mantarlara yerleştiriniz.(isteyen koymayabilir de ama aroması ayrı bir tat veriyor dikkatinizi çekerim) İçi ekleyiniz 250 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.Daha sonra rendelenmiş kaşar ekleyiniz fırına tekrar sürün kaşar eriyince çıkarın servise hazırdır…
Afiyet olsun …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder